Ni
zo 25-11

Informatie veld- en zaaltrainingen jongste jeugd

De laatste reguliere veldtrainingen voor de jongste jeugd zullen plaatsvinden op woensdag 28 november. Daarna gaat de winterstop in en zullen de zaaltrainingen starten. Voor de munkey en de trainingsgroep jongste jeugd zullen er geen veld- en zaaltrainingen zijn in de winterstop.

Veel kinderen uit de 8-, 6- en 3-tallen gaan de zaal in. Teams die zaalcompetitie gaan spelen trainen van week 49 t/m week 7 (10x 1 uur) iedere woensdag op een half veld. Kinderen die hebben aangegeven graag in de zaal te willen trainen, maar geen competitie spelen, gaan om de week op vrijdag trainen van week 49 t/m week 7 (6x 1 uur). Omdat dit geen volledige teams zijn worden teams samengevoegd. Het definitieve trainingsschema is op 29 oktober op de website en app van HC Tilburg geplaatst. Kijk goed naar de trainingsdagen en -tijden.

Veel coaches van de zaalteams geven aan graag met ouders of de vaste veldtrainers de zaaltrainingen te willen verzorgen. Gezien de vroege trainingsuren op woensdag kunnen wij ons voorstellen dat het voor sommige teams niet haalbaar is om trainers te regelen. Mocht dit niet lukken dan vernemen wij dit graag. Stuur in dit geval een e-mail naar [email protected]. Wij gaan dan op zoek naar trainers voor deze teams.

Officieel is de winterstop van maandag 3 december t/m zondag 3 maart. In deze periode kan er op de velden doorgetraind worden door de jongste jeugd op de normale trainingsdagen en -tijden. Mocht je dit willen dan verzoeken we de coaches/managers een mail te sturen naar [email protected]. Let op dat in de periode van zaterdag 15 december t/m zondag 20 januari de velden niet beschikbaar zijn. De invulling van de trainingen laten we aan de teams zelf over. De teamkratten met ballen en pylonen zijn beschikbaar. Wij zorgen ervoor dat de garage open is. De veldtrainers die aan het begin van het seizoen zijn aangesteld worden gedurende de winterstop niet door HC Tilburg betaald voor de veldtrainingen. De trainerscontracten zijn gebaseerd op 2x 12 trainingsweken (herfst en lente).

De eerste reguliere veldtrainingen beginnen weer in de week van 25 februari (ook voor de munkey en trainingsleden jongste jeugd). In de week van 1 maart zijn er geen veldtrainingen i.v.m. de carnavalsvakantie. Na de vakantie gaat alles gewoon weer verder. De eerste competitiewedstrijd voor de jongste jeugd is op zaterdag 16 maart.

Pascal Claveaux
Hockey Technisch Jeugdmanager / HC Tilburg

Nieuws afbeelding