To
vr 24-8

2 talenten van HC Tilburg jeugd maken overstap naar Hoofdklasse

Isaak Salden (18) en Jip Dassen (18) maken de overstap uit de A1 van HC Tilburg naar de Hoofdklasse Hockey. Beiden zijn middenvelders, maar kunnen ook op andere posities uit de voeten. Zo was Jip in de jeugd een scorende spits en heeft Isaak ook de nodige meters gemaakt als verdediger. Door in de A-jeugd al met Heren 1 mee te trainen, hebben ze ervaring kunnen opdoen met de snelheid en intensiteit van de Hoofdklasse en dat betaalt zich nu uit in hun selectie door coach Jeroen Delmee.

Jeroen Delmee: "Met de doorstroom van Isaak en Jip zetten we de lijn door dat we ruimte willen creëren voor de eigen jeugd richting Heren 1. Isaak heeft afgelopen seizoen ook al wekelijks meegetraind met Heren 1 en Jip is aangesloten na afloop van afgelopen seizoen. Beide hebben hun kans gepakt en hun potentie laten zien."

Jip speelt al vanaf de D-jeugd bij HC Tilburg, daarvoor voetbalde hij bij Sarto. Toch was hij ook toen al iedere week op het hockeyveld te vinden om zijn vader Marcel Dassen aan te moedigen die toen in Heren 1 speelde. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en toen Jip eenmaal een hockeystick kon hanteren, gingen de voetbalschoenen voorgoed in de kast en volgt hij nu zijn vader op.

Isaak hockeyt al vanaf de C-jeugd bij de Tilburgers. Hij startte bij bij DES-Kaatsheuvel en maakte de overstap naar HC Tilburg toen hij naar het Theresialyceum in Tilburg ging. Isaak’s zus Hannah hockeyt in Meisjes A1 en zijn kleinere broer Julius hockeyt in de JB1 bij HC Tilburg zodat de familie Salden in 3 lichtingen is vertegenwoordigd op het hoogste niveau.

HC Tilburg Heren 1 start de competitie op zondag 26 augustus, uit tegen HC Den Bosch om 1445.

Nieuws afbeelding

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws