To
wo 22-8

Australiër Tim Cross versterkt Heren 1

Trainer/Coach Jeroen Delmee is erg blij met de komst van Tim Cross: "Met de komst van Tim hebben we de selectie opnieuw kunnen versterken. Mede door het vertrek van Jan-Maarten Tacke en Michiel de Leeuw hadden we de verdedigingslinie nog niet helemaal op orde. Tim kan zowel in de achterhoede als op het middenveld uit de voeten en vanuit beide linies aanvalskracht ontwikkelen. Er staat nu een sterk en degelijk collectief met meer mogelijkheden dan het afgelopen seizoen. Dat zal ook nodig zijn om onze doelstellingen te realiseren. Daarnaast heeft de concurrentie ook niet stilgezeten.”

Tim Cross (27) is geboren en getogen in Victoria (Australië) waar hij op vierjarige leeftijd begon te hockeyen bij de Greensborough Hockey Club. Daar speelde hij zijn hele jeugd, in de Top divisie en Premier League. Gedurende zijn loopbaan speelde hij op meerdere niveaus in meerdere regionale "state” teams. Zijn eerste selectie voor een team in de Australian Hockey League was in 2014. In 2015, werd Tim gekozen voor de Australia Development Squad, waar hij momenteel nog steeds deel van uitmaakt. Tim debuteerde voor de Kookaburra's tijdens het Azlan Shah-toernooi in 2015.

Vorig jaar speelde Tim al in Nederland voor Schaerweijde, maar hij kijkt erg uit naar de overstap naar de hoofdklasse. Tim is leraar lichamelijke opvoeding en staat al 6 jaar voor de klas. Zijn hobby's zijn naast hockey, golf, surfen, snowboarden, de Australian Football League en muziek.

Het was voor Tim geen moeilijke beslissing om volgend seizoen voor HC Tilburg te gaan spelen: "In voorgaande seizoenen speelden al een aantal van mijn Australische (hockey) vrienden bij HC Tilburg. Zij hadden het allemaal enorm naar hun zin en genoten van de ervaringen”. Tim kijkt er erg naar uit om in Tilburg te spelen en deel uit te maken van een team dat het komende seizoen weer een stap voorwaarts wil gaan maken in de hoofdklasse.

Nieuws afbeelding

Reacties

Rob Feenstra

22-8-2018 @ 21:55:44 |Nice! Have fun, Tim 🏑

Reageer op het nieuws