Ni
di 10-7

Dames 1 versterkt zich met Zuid Afrikaans international

Dames 1 verbetert met de komst van spits Toni Marks haar scorend vermogen in haar ambitie om op termijn de nieuwe Promotieklasse te verruilen voor de Hoofdklasse.  Toni speelde het afgelopen seizoen voor MOP, is 24 jaar oud, meervoudig Zuid Afrikaans international (14 caps) en geboren in Port Elizabeth, Zuid Afrika. Toni zal tevens assistent trainer worden bij de meisjes A1.

 

Naast Toni kan coach Martin van de Rakt in het nieuwe seizoen ook beschikken over Maud Delfos. Zij komt van Nijmegen Dames1 en brengt Hoofdklasse ervaring mee. Maud heeft gekozen om voor HC Tilburg te gaan spelen en om hier te komen studeren. Maud heeft in de jeugd bij den Bosch gespeeld en is vanaf de B-leeftijd bij Nijmegen gaan hockeyen.  Daar heeft zij als 2de jaars A in de Hoofdklasse gespeeld.

 

Eerder was Charlotte Derkx al aangekondigd als versterking. Ook zij brengt de nodige Hoofdklasse- ervaring mee van Den-Bosch en Oranje-Zwart en het Belgische Dragons uit Brasschaat.

 

Met Toni, Maud en Charlotte heeft coach Martin van de Rakt zijn dames selectie nagenoeg rond en met de komst van Roy Bax ook zijn trainersstaf. Roy wordt de assistent trainer van Martin. Hij komt van Push Dames 1 en was in het verleden al werkzaam bij het toenmalige Forward Dames 1. Roy zal naast Dames 1 ook een belangrijke rol in de jeugdopleiding van HC Tilburg krijgen.

 

Van de huidige selectie zijn alleen Imme van Es en Evy Broeder vertrokken. Imme gaat hockeyen voor HDM en Evy is gestopt met hockeyen.

Nieuws afbeelding

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws