Zaalhockey

Nieuws || Wedstrijden || Trainingen || Scheidsrechters || Zaalwacht


Hoe schrijf je in:

Inschrijven via de HC-Tilburg website
 • Ga naar de HC Tilburg website en log in met je eigen lidnummer van HC Tilburg (rechtsboven, onder login). Je komt nu in team.lisa-is.nl.
 • Klik "Club” aan en vervolgens Evenementen.
 • Een scherm met "Zaalhockeyseizoen 2020-2021” opent.
 • Je meldt je aan door op het icoon "onbekend” te klikken. Het icoontje wordt groen en de tekst "aangemeld” verschijnt. Je bent nu aangemeld.

 Inschrijven via de HC-Tilburg app

 • Open de HC-Tilburg app.
 • Klik op "Meer” rechts onderin het scherm.
 • Klik vervolgens op "Evenementen”. Een scherm met Zaalhockey Seizoen 2020-2021 verschijnt.
 • Klik vervolgens "Aanmelden” en in het volgende scherm op "Opslaan en aanmelden”. Je inschrijving wordt direct in het volgende scherm bevestigd.

 Als je bovenstaande instructies volgt, kun je erop vertrouwen dat de inschrijving gelukt is. Je ontvangt dus geen bevestigings-e-mail.

Als ouder kun je niethet hele gezin in één keer inschrijven. Bij het inloggen dien je dus de inloggegevens te gebruiken van degene die je wilt aanmelden.

Hoeveel bedraagt het inschrijfgeld:

€ 135,- voor een speler uit een eerstelijnsteam;

€ 110,- voor een speler uit een tweedelijnsteam;

€ 100,- voor een speler uit breedte of een seniorenteam;

€   88,- voor een speler uit een 8-tallenteam.

€   52,- voor een speler uit een 6-tallenteam, 3-tallenteam, of uit een munkeyteam.

€   60,- voor een speler van de recreanten.

Hierbij is inbegrepen: inschrijfgeld KNHB t.b.v. competitie (competitie is vanaf leeftijd 8-tallen); zaalhuur competitie; zaalhuur trainingen; trainer (streven naar 6 trainingsuren) en € 10 afbouwbijdrage zaalhockeydome (dit is deels niet van toepassing op de recreanten zaalhockeyers).


Wat is verder belangrijk om te weten:

1. De contributie wordt op dezelfde manier geïnd als de veldhockeycontributie, dus via automatische incasso of factuur. Als je dat wilt veranderen, kun je een mail sturen aan [email protected] Overleg ook zeker even met je ouders of je mee mag doen.

2. Het op- en afbouwen van de hockeydome wordt uitbesteed. Per deelnemende zaalhockeyer wordt er € 10 voor opbouw en € 10 voor afbouw in rekening gebracht. Aangezien de dome nog staat en niet hoeft te worden opgebouwd, is de extra bijdrage per zaalhockeyer € 10 afbouwbijdrage in het seizoen 2020-2021.

3. Mocht het zaalhockeyseizoen voortijdig of tussentijds worden afgelast vanwege COVID-19, dan zal de contributie voor het zaalseizoen als volgt worden bepaald:
De vaste bijdrage voor een speler uit een eerstelijns-, tweedelijns-, combi-, breedte- of seniorenteam is € 35,-. De vaste bijdrage voor alle overige spelers is € 20,-. Het resterende deel van het inschrijfgeld zal naar rato van het overgebleven aantal weken van het zaalhockeyseizoen aan de speler worden terugbetaald. Voor een speler uit een eerstelijnsteam houden wij rekening met een zaalhockeyseizoen beginnend op 6 december 2020 en eindigend op 9 januari 2021. Voor alle overige spelers houden wij rekening met een zaalhockeyseizoen beginnend op 6 december en eindigend op 28 februari.

4. We proberen de teams uit de veldhockeycompetitie zoveel mogelijk bij elkaar te houden. Als er te weinig inschrijvingen uit één team zijn, moeten we teams samenvoegen.

5. Op basis van de inschrijvingen en in overleg met trainers en coaches zal worden bekeken of er een combiteam wordt samengesteld (Een combiteam is een samenstel van spelers uit een eerstelijnsteam en een tweedelijnsteam. Dit jaar is de naam van het combiteam door de KNHB gewijzigd in "12” ipv "21”).

6. Naast deelname aan de door de KNHB georganiseerde competitie streven we ernaar om alle teams 6 trainingsuren aan te bieden.

7. We proberen om iedereen die mee wil doen ook daadwerkelijk in te delen, maar we kunnen dit niet voor 100% garanderen. Het is mogelijk dat teams met onvoldoende spelers voor zelfstandige deelname niet bij een ander team kunnen worden ingedeeld vanwege een te groot klasseverschil. Zo zal een speler uit de 1e klasse niet worden ingedeeld bij een team uit de 3e klasse. Dit wordt beoordeeld in overleg met onze jeugdmanager. De zaalhockeycommissie draagt zorg voor de uiteindelijke indeling.

8. De teams zorgen zelf voor een coach. Zonder coach mag een team niet deelnemen aan de competitie.

9. Zaalwacht: ieder team moet bij een blok van zijn eigen thuiswedstrijden zaalwacht zijn. Dat betekent dat je een aantal wedstrijden achter elkaar moet begeleiden. Dit komt gemiddeld twee keer per seizoen voor.

10. Scheidsrechters: De A/B jeugd wordt ingedeeld om te fluiten bij teams uit een jongere leeftijdscategorie. Dat gebeurt op dezelfde manier als bij de veldcompetitie.

11. De fluitbeurten sluiten niet altijd direct aan op je eigen wedstrijd. Het kan voorkomen dat er meer tijd tussen zit dan je gewend bent of dat je zelf zelfs op een andere dag moet fluiten dan wanneer je zelf moet spelen. Indeling is net als op het veld maximaal vijf keer per team gedurende de hele zaalcompetitie.

12. Ieder thuisspelend team zorgt voor tenminste één scheidsrechter. De zaalhockeycommissie streeft ernaar de andere scheidsrechter te leveren uit de scheidsrechter poule of uit de A/B jeugd. Op deze manier proberen we een goede kwaliteit van fluiten te garanderen. Als er teams zijn die zelf voor 2 scheidsrechters willen zorgen, heel graag. Stuur dan even een bericht aan de zaalhockeycommissie zodat we daar rekening mee kunnen houden: [email protected]

13. We organiseren voorafgaand aan de competitie een instructieavond op de club over het fluiten in de zaal. We nodigen alle scheidsrechters en ouders van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

14. Ook wordt voorafgaand aan de competitie een informatieavond georganiseerd voor de coaches.

15. In de loop van november komt meer informatie beschikbaar op de zaalhockeypagina van de HC Tilburg Website.

16. Het speelschema van de zaalcompetitie staat hieronder (zodat je rekening kan houden met een eventueel in te plannen vakantie).

17. Senioren die graag willen zaalhockeyen zonder aan de KNHB competitie deel te nemen, kunnen zich aansluiten bij de "recreanten”. Aanmelden gaat volgens de normale procedure. Geef in het "opmerkingen blok” van het aanmelden wel even "recreanten” aan. Eventuele vragen hierover kunnen worden gericht aan Geert Donker via [email protected]

Zaalwacht

Ieder team wordt tenminste één keer in het seizoen ingepland voor zaalwacht (18+).
  

Heb je nog nooit eerder gezaalhockeyd?

Dit heb je nodig:

 • indoor-schoenen die geen strepen afgeven op een indoor vloer
 • een zaalhockeystick
 • een bitje
 • scheenbeschermers
 • HC Tilburg tenue

Je speelt competitie op zowel zaterdag als op zondag. Verder heb je in total 6 trainingen, op andere tijden dan je normale trainingstijd. Zaalhockey gaat ook door in de vakanties.